Pasta met romige saus

Deze pasta met romige saus heeft eigenlijk alles. Maar niet geheel onbelangrijk, met deze pasta zit jij sowieso aan je verplichte dagelijkse hoeveelheid groente. Deze pasta is dus niet alleen heel lekker maar ook nog eens gezond. Dat is mooi meegenomen, nog een mooi bijkomstigheid is dat de pasta snel op tafel staat. Ideaal voor na een dagje werken. Ik had een restje meegenomen naar mijn moeder en die gaf het cijfer 9.5, ik blij. Want ja mijn moeder is aardig kritisch. Misschien iets raars, maar Swen en mijn ouders geven mijn gerechten altijd cijfers, zo weet ik wat voor hen voor herhaling vatbaar is en wat niet. De ingrediëntenlijst van dit recept is aardig lang, maar laat je daardoor niet tegenhouden. Het zijn voornamelijk de kruiden wat het “veel” maakt. Heb je deze eenmaal in huis dan zal je dit gerecht vaker gaan maken, want het is een blijvertje.

Ingrediënten

  • 200 gram pasta naar keus
  • 1 kipfilet
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 ui
  • 200 gram rucola
  • bakje boursin cuisine
  • theelepel basilicum
  • theelepel oregano
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel peterselie
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Snijdt de kipfilet in blokjes, snipper het uitje, snijdt de champignons in plakjes en de cherrytomaten in vieren. Kook vervolgens de pasta volgens beschrijving. Doe wat boter in een pan en bak hierin de kipfilet, uien en champignons gaar. Halverwege kan de spinazie erbij, dit kun je handje voor handje doen, maar ik mik altijd alle spinazie in één keer erin, het slinkt toch wel. Het is even wat lastiger roeren, maar het scheelt ook weer tijd en laten we eerlijk zijn; wie wilt dat nou niet. Als de spinazie is geslonken kan de boursin cuisine erbij. Roer het geheel goed door en doe alle kruiden erin. Laat vervolgens op laag vuur pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft. Doe de cherrytomaten erbij en verwarm deze nog even goed mee. Serveer met de pasta, Parmezaan, rucola en pijnboompitjes.

*2/3 personen

Leuk, ga jij mij volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *