Kaas-uien brood

Ik krijg de laatste tijd veel meer plezier in het bakken van verschillende soorten broden en broodproducten. Dat komt omdat in 95% van de gevallen het eindresultaat naar verwachting is. Een aantal jaar geleden was dit anders, toen waren de resultaten een stukje teleurstellender. Het vergt wat oefening maar dan is brood bakken so satisfying. Dit kaas-uien brood maakte ik voor bij mijn ouders bij de soep en het brood werd goed ontvangen. Hij is niet alleen mooi maar smaakt ook lekker. Het is een makkelijk maar stug deeg, het deeg is wel goed te verwerken. Ik zou zeggen ga het gewoon lekker proberen, want het resultaat zal jullie niet teleurstellen.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 14 gram gist
  • 270 milliliter melk
  • 70 gram boter
  • 250 gram geraspte kaas
  • 4/5 uien
  • 15 gram zout
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels oregano
  • theelepel honing

Bereiding

Meng in een grote kom de bloem met het gist, zout, Parmezaanse kaas en oregano. Gooi de melk met de boter in de pan en laat de boter smelten. Let op de melk mag niet koken. Als de boter is gesmolten gooi je het melk-boter mengsel in een aparte bak en doe je er de honing bij. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en roer goed door met een spatel. Voeg vervolgens de rest van het bloemmengsel toe en roer weer goed. Als het deeg wat vaster begint te worden kneed je met de hand verder. Zoals ik al had vermeld is het een redelijk stug deeg dus met de handen kneden vind ik persoonlijk het fijnste werken. Als het een mooi compact deeg is maak je er een bol van en leg je dit in een kom even een half uurtje apart. Het deeg hoeft niet echt te rijzen, het is eigenlijk meer even rusten. Ondertussen snijd je de uien in halve ringen. Pak het deeg er weer bij, verdeel het in 2 bollen en rol elke bol uit tot een ovaal brood van zo’n 8mm/1cm. Leg de plak op de bakplaat en bedek rijkelijk met de uien en vervolgens de geraspte kaas. Bak de broden in 25 minuten op 180 graden af.

*2 grote broden

Leuk, ga jij mij volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *